طراحی لوگو

طراحی لوگو Logo design

هر سازمان و یا شرکتی دارای یک شخصیت خاص می­باشد که این شخصیت وابستگی ویژه­ ای به تطابق اجتماعی انسانها دارد ، لوگو یک محصول و یا شرکت در واقع نمادی از شخصیت و نشانی از تولید و محصول آن شرکت می­باشد .

تاریخچه لوگو


میتوان گفت تاریخچه طراحی لوگو به بسیار قبل برمیگردد ، به هزاران سال قبل از میلاد حضرت مسیح که مهر استوانه ای ابداع شد و حدود 600 سال قبل از میلاد که سکه ابداع شد . در هر مهر و سکه طرحی وجود داشت متناسب با فرهنگ هر ملت ، این علم علم تایپوگرافی بود که به مرور زمان در مکان های مختلفی استفاده شد .

با توسعه تایپوگرافی انقلاب بزرگی در زمینه تبلیغات صورت گرفت ، کادر هایی که در کتاب ها به وجود آمد و طرح های زیبا روی جلد ، نوشتن نام به صورت های مختلف و… نشان دهنده پیشرفت علم گرافیک بود . با گذر زمان این علم گسترده شد و لوگو در تبلیغات جای مهمی پیدا کرد و همه به این نتسجه رسیدند که نیازمند یک لوگو هستند تا نشانه ای از کار و نام آنها باشد ، اوایل در  طراحی لوگو ها از نام بهره بیشتری برده میشد و لوگو شلوغ بود تا این که با طراحی لوگو مدرنیسم همه پی بردند که هرچه لوگو ساده تر باشد درک بهتری از آن میتوان داشت , تاثیر بیشتری بر روی مخاطب دارد، به گونه ای که مخاطب بدون هیچ گونه توضیحات متوجه لوگو شود .

تفاوت لوگو و آرم

اکثر مردم فکر میکنند که لوگو و آرم  یکی هستند و فقط تفاوت در اسم دارند ولی این گونه نیست . آرم ، همانگونه که از اسمش مشخص است ، یعنی یک نماد و پیداست که در نماد خبری از نوسته نیست ولی در لوگو هیچ محدودیتی برای طراح وجود ندارد و دست طراح بسیار باز تر است نسبت به آرم .

اهمیت رنگ ها در طراحی لوگو

  رنگ ها معرف های مهمی درباره یک کمپانی و یک شرکت هستند، که لوگو اصلی ترین قسمت در معرفی است، پس رنگ لوگو باید با دقت بالایی انتخاب شود زیرا پایه رنگبندی تمام جزئیات آن شرکت است . در قسمت پایین توضیحات برخی از زنگ ها آمده است .

قرمز: بسیار شاد، پر انژی، پر قدرت

نارنجی: بسیار صمیمی و دوستانه، خلاق، همیشه تازه

زرد: مبتکرانه، آفتاب، خوشبینانه

سبز: طبیعی و ارگانیک، رشد و نموند، بانظم و ترتیب

آبی: آرام و با آرامش، حرفه ای و قوی، قابل اعتماد  

بنفش: پر هیجان، دانش و دانایی، روحانیت

سیاه: قدرت فوق العاده، شیک و باکلاس، اطمینان بخش

سفید: ساده و بی ریا، خالص، پر آرامش

صورتی: شاد و مفرح، رویایی، شیرین

قهوه‌ای: ثبات و پابرجایی، مردانه، قدیمی و تاریخی

برای استفاده رنگ ها در لوگو باید دقتی بالا وجود داشته باشد تا لوگو مرتبط شود با کار کمپانی .

 
مائده دیزاین در طراحی های خود از رنگ های متناسب با همان کار استفاده میکند، چه در طراحی لوگو، چه کارت ویزیت، چه طراحی گرافیک و …

طراحی لوگو و آرم

ما همیشه به دنبال بهترین راه برای ارائه نتیجه مطلوب در طراحی لوگو هستیم چرا که یک لوگو نشان دهنده نام تجاری و موقعیت شما در کسب و کارتان میباشد ، در واقع طراحی لوگو یک بخشی از مهمترین جزئیات کار در برندسازی و موفقیت در کسب و کار به حساب می آید . جلب اطمینان مشتریان بزرگترین آرزوی هر شرکتی می باشد ،انسانها معمولاً رنگ‌های خاص، طرح ‌های جالب ، آیکون‌ها و تصاویر زیبا را به‌ خاطر می‌سپارند پس باید در طراحی لوگو به نکات بسیار مهمی توجه شود زیرا اصل بر این است که لوگو در ذهن مخاطب حک شده و احساس خوبی به او بدهد . با تکیه بر این اصول میتوان جهت رسیدن به نتیجه مطلوب در طراحی لوگو گام برداشت .

پس با نگاهی نو به موضوع مهم طراحی لوگو ، گروه تبلیغاتی مائده دیزاین بر آن شده است که شما را در این امر مهم به بهترین شکل یاری نماید .  

11 نکته مهم در طراحی لوگو

1. بهتر است لوگو را ساده طراحی کنیم

لوگویی که دارای جزییات زیاد و پیچیده است نه تنها به سختی طراحی می شود بلکه به سختی هم به خاطر سپرده شده به یاد آورده می شود. چرا وقت خود را با طراحی یک لوگوی پیچیده و پر از جزییات تلف کنیم در حالی که همه ما می دانیم که یک لوگوی ساده جذابیت ویژه ای دارد؟ وقتی سعی می کنید یک طراحی کاملا ساده انجام دهید، متوجه می شوید که این کار به مراتب سخت تر است. طرح های ساده از نشانه های یک طراح خوب هستند و این حقیقت را نشان می دهند که ذهن طراح بر اساس ایده های موجود در مورد یک شغل و یا کار تجاری، قادر به ساده سازی ایده های پیچیده است.


2. سایز لوگو ، یکی از عناصر مهم
به یاد داشته باشید که یک لوگو باید در سایزهای مختلف تولید شود- برای سربرگ کمپانی، مخصوص وب سایت و مناسب برای آگهی های تبلیغاتی. اگر طرح لوگو خیلی پیچیده باشد درک و تشخیص آن در سایزهای کوچک بسیار سخت خواهد بود. پس ما سعی می کنیم لوگو را در اندازه های مختلف ارائه کنیم، چون این مسئله برای یک مشتری با تجربه اهمیت زیادی دارد.


3. نسبت طول و عرض در طراحی لوگو
لوگوهایی که کوتاه و پهن هستند و یا باریک و بلند، از نظر بصری گیج کننده اند و تعادل بین نسبت طول و عرض در آن ها رعایت نشده است. لازم نیست همیشه در طراحی قرینه سازی دقیقی در طرح ایجاد شود اما وجود یک تعادل نسبتا مناسب و خوب بین طول و عرض آن برای داشتن یک لوگوی مطلوب و دلپسند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لوگوهای مربع شکل به اندازه لوگوهای دایره ای تاثیر گذار و زیبا هستند.

4. ماهیت کمپانی را برای طراحی لوگو باید در نظر داشت

یک کمپانی دارای ارزش های اصولی و بنیادی است که همیشه سعی می شود آن ها را در تاریخچه آن کمپانی برجسته و زنده نگه دارند. هنگام طراحی لوگو، طراحی باید این ارزش ها را مد نظر داشته و آن ها را در طرح خود بروز دهد. بهتر است برخی از موارد دارای ارزش را با آیتم های دیگر ترکیب نمود. لازم به ذکر است که یک لوگوی هندسی که برای مدرسه و یا تدریس جبر و مقابله کارکرد خوبی دارد، برای یک مغازه بستنی فروشی که در خیابان قرار دارد اصلا مناسب نیست.

5. لوگو باید تاثیر فوری روی بیننده بگذارد


این آیتم یکی از علایم یک لوگوی خوب است. لوگو باید بلافاصله بیننده را تحت تاثیر قرار دهد. طرح لوگو باید به گونه ای باشد که در چند ثانیه تاثیر خود را روی بیننده اعمال کند. باز هم اگر طرح لوگو پیچیده باشد طوری که افراد برای فهم معنی آن مجبور به جستجو و کاوش باشند، احتمالا تاثیر مطلوبی نخواهد داشت. مخصوصا امروزه که در دنیایی زندگی می کنیم که سرعت حرف اول را می زند، بیننده باید برای فهم و جمع بندی موضوع زمان کمی را صرف کند.


6. لوگو را Tag Line (توضیح کوچک زیر لوگو) نکنید

این آیتم مشکلی ایجاد نمی کند اما جزو طرح لوگو به شمار نمی رود. زمانی که قصد طراحی یک لوگو را داریم، یکی از اهداف ما این است که معنی و مفهوم ارزش های اساسی کمپانی را تا حد امکان ساده سازی کنیم. شکی نیست هنگامی که سایز لوگو را برای استفاده روی یک خودکار کاهش می دهند، Tag Lineها به طور محسوسی غیر قابل تشخیص شده و به عبارت دیگر ناخوانا می شوند. Tag Line یا لب مطلب، را می توان در جاهایی که فضای بیشتری برای چاپ وجود دارد مثل فکس ها و یا سریرگ ها مورد استفاده قرار داد.

7. رنگ های لوگو را جزو اولویت های آخر قرار می دهیم

در حالی که با دقت فکر کردن در مورد رنگ یک لوگو کار بسیار خوبی است، اما باید به یاد داشت که ممکن است این لوگو بوسیله یک چاپگر سیاه و سفید دفتری چاپ شود. بنابراین، سعی می شود شکل و فرم طرح لوگو را در اولویت نخست قرار داد. رنگ در جایگاه پایین تر قرار دارد. همیشه رنگ ها را می توان در پایان کار و در مراحل پایانی پروژه اصلاح کرد و یا تغییر داد.


8. رنگ های لوگو را بادقت بکار خواهیم برد

معمولا هر کمپانی قبلا یک هویت صنفی و یک رنگ صنفی داشته است. این آیتم در هنگام انتخاب رنگ برای لوگو کمک زیادی به طراحی لوگو می کند. وقتی رنگ بندی خاصی برای طراحی لوگو نداشته باشیم، باید لوگو را در رنگ های مختلف به مشتری ارائه دهیم. حتما شما دوست ندارید از رنگ هایی با شدت بالا که باعث پیچیده و زننده شدن طرح لوگو در هنگام چاپ روی یک صفحه و یا آگهی تبلیغاتی می شود استفاده کنید.


9. به رنگ های چاپی باید دقت کرد

درجات مشخصی از رنگ های وب وجود دارند که می توان آن ها را از رنگ های چاپی CMYK بدست آورد. تجربه به ما یاد داده است که بهترین روش برای رسیدن به با کیفیت ترین رنگهای قابل چاپ این است که از ابتدای طراحی ، لوگو با رنگ های چاپ رنگ آمیزی شود (mod:CMYK) .
البته در این باره تجربه طراح حرف اول و آخر را میزند .

  

10. طرح و مفهوم لوگو باید تا حد امکان سبک باشد

این که لوگویی که طراحی می شود دارای مفهوم باشد خیلی خوب است. در عین حال قرار دادن چند ایده در یک طرح لوگوی ساده کار آسانی نیست. این چیزی است که باید در صحبت های اولیه با مشتری به آن پرداخته شود. اگر به لوگوهای فوق العاده و برجسته ای که روی اینترنت قرار داده شده اند توجه کنید، خواهید دید که همه لوگوهای کاربر پسند از طراحی های ساده ای برخوردارند که یک ایده ساده در پشت آن نهفته است. هر چه ایده های اعمال شده در طراحی لوگو بیشتر باشد لوگو به همان نسبت پیچیده، آشفته و گیج کننده خواهد شد.


11. تبلیغات

این آخرین مرحله از یک لوگوی موفق و قدرتمند است. هر چه زمانی که یک مخاطب برای نگاه کردن به لوگو صرف کند بیشتر باشد، میزان ضبط و نگهداری آن در ذهن او بالا می رود. فکر می کنید چرا لوگوی کمپانی Nike تا این حد موفق و دارای نمای آیکونی شکل است؟ آیا فقط به آن دلیل است که یک لوگوی بزرگ و معروف است؟ مطمئنا دلیل ماندگاری این لوگو این است که از طریق تبلیغات تجاری که در تلویزیون و آگهی تبلیغاتی چاپی و بنرهای متعدد دائما در معرض دید افراد است. اگر چه این مورد خارج از کنترل طراح است، اما در هنگام طراحی لوگو بهتر است طراح فکر کند آن را برای کمپانی خودش طراحی می کند.